Jedriličarski klub Endemi / JK Endemi Sailing Team  
početna stranica / Jedriličarski klub Endemi / YC Endemi Sailing Team     informacije o Jedriličarskom klubu Endemi     J.K. Endemi Sailing Team     škola jedrenja     popis regata     rezultati     multimedija: foto & video     kontaktirajte nas     press cut / što pišu o nama
 
 
 
Informacije o nama / Jedriličarski klub Endemi
JK Endemi Sailing Team
 
 
 
Jedriličarski klub Endemi na Facebooku!! information about the club / sailing team endemi
 

Informacije o Jedriličarskom klubu Endemi

 
 
Kako ne bi bilo sve suhoparno i bez onog nečeg što nas obilježava, diferencira od drugih, priređen je tekst koji slijedi.


Edgar Rice Burroughs, vjerojatno najpostojaniji vagabundo književnosti ceste, o svojoj malo poznatoj ovisnosti jednom je rekao:

"To nije nije neki drugi, paralelni život. To je život, neosvisan, sa svim pravilima postojanja; život sam po sebi. To je prava, živa, sveobuhvatna stvarnost koja samostalno diše, ustaje se, hoda, vodi ljubav, piše, rađa djecu. Ona ima svoje zakone, a pravila svega ostaloga, što podrazumijevamo pod normalan život, proždire i stavlja u vlastiti kontekst postojanja. Ona odabire vas. Sve što ja radim, sve što mi se sviđa ili ne sviđa, sve čemu se nadam i sve što mrzim, njeno je."


Jedriličarski klub Endemi ZagrebOsnivanje kluba `Endemi` nije očekivana točka na `i` trogodišnje evolucije jedrenja u maloj grupi osebujnih likova. To je samo jedan, ničim izazvan - treptaj - iza duljeg gledanja u daljinu; u jednom sasvim uobičajenom danu naše zajedničke sveobuhvatne, sveproždiruće ovisnosti.


Ali to nije ono što vam želimo reći. Kao što je Edgar dobro osjetio na svojoj koži – postoje te, duboko intimne stvari.


One proždiru sve oko sebe – i vrijeme, i mjesto, i život, i obaveze. One se nikad javno ne izgovaraju. Ljudi koji dijele tu zajedničku, duboko intimnu stvar, po nikad objašnjenom pravilu se prepoznaju i odabiru. Najčešće u svrhu konzumacije iste.


Ali što ako ste priznali sami sebi da vas je vaša duboko intimna stvar proždrla? Da li priznati samom sebi da ste napustili svoj život zarad ulaska u njezin život, njezinu svrhu postojanja? Ako odete još dublje, hoćete li postati svjesni kako vas, po nekim univerzalnim zakonima, vodi nezadrživ osjećaj da se i ta sveprožimajuća stvar malo zeznula i da sad ne može živjeti bez vas, poput ostavljene žene?


Hoćete li primijetiti kako sve što u jednom, sasvim uobičajenom danu radite, kupujete, maštate, družite se, vozite, slušate, razgovarate – ustvari podložno podređujete njenim potrebama?


I tako mi je ostalo samo da konstatiram kako je Ona odabrala nas, kako bi zaživjela. Ona se zove More. Mi sami već dugo nismo odabrali nikog novog.


To je zaraza koje se netreba bojati, kad dođe ... povratka nema!
 
 
 
 

O klubu

 
 
Jedriličarski klub Endemi osnovani su 2011. godine u Zagrebu. Samo ime opisuje posadu - jezgru Endema jer svi smo toliko različiti i nekako vučemo na svoju stranu, a sa druge strane spaja nas ta ljubav i entuzijazam prema jedrenju i kada smo zajedno djeljujemo kao jedno. Posadu čine uglavnom profesionalni skiperi, ali ima i doktora, umjetnika, poduzetnika, .. koji su svojim djelovanjem zajedno sa svima nama učinili ovaj klub potpunim.


Ono što bih htjeli naglasiti je da smo se pozicionirali u klasi krstaš, tako da sve regate jedrimo u toj klasi, a edukativni program škole jedrenja provodi se sa odraslim osobama.


Na taj način želimo popularizirati jedrenje kroz tu klasu koja je najpristupačnija i najmasovnija u Republici Hrvatskoj.
 
 
 
 

Vizija

 
 
Postati jedan od vodećih klubova po kumulativnom plasmanu unutar klupskog, državnog i ORC sustava natjecanja.
 
 
 
 

Misija

 
 
Osigurati prepoznatljivost unutar klupske scene HJS-a po progresivnim kriterijima u odabiru i edukaciji članova, odnosno kvaliteti nastupa na natjecanjima.


Osigurati prepoznatljivost (brendiranje) kroz spektar promotivnih aktivnosti, odnosno zaključivanjem strateškog sponzorskog ugovora s ponuđačem čija je prodajna i marketinška djelatnost usmjerena na adekvatni populacijski segment.


Osigurati prepoznatljivost intenziviranjem dosadašnjih aktivnosti na unapređenju kvalitete i popularizaciji regatnog natjecanja (elektronski i pisani mediji, sekcije HJS).
 
 
 
 
 
 
 
najnovije vijesti
 
najava > Karnevalska regata > 28.2.2014
fotogalerija > regata ORCi 2013.
rezultati sa regate Sv. Stošije 2014.
 
 
multimedija: foto & video
 
Videogalerija JK Endemi
 videogalerija Jedriličarskog kluba Endemi
 
 
Fotogalerija JK Endemi
       
Impresion Sailing Week 2012. Impresion Sailing Week 2012. Impresion Sailing Week 2012. Triple race Primošten 2012.
 
vremenska prognoza
 
Prognoza vremena za pomorce / DHMZ - Državni hidrometereološki zavod Weather On Line
Windfinder - Real time wind and weather reports / for Croatia, Slovenia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro WindGURU: Weather forecasts for windsurfing, kitesurfing and other wind related sports
 
pretražite stranicu www.yc-endemi.com
 
.. molimo pričekajte trenutak ..
 
J.K. Endemi na Facebooku!
 
 
 
JK Endemi Sailing team
 
linkovi, prijateljske stranice, korisne poveznice
 
Sailing Anarchy / Where The Status Quo Blows Royal Ocean Racing Club / RORC
International sailing federation / ISAF Hrvatski jedriličarski savez / HJS
 
skipper drill / come and sail with us all year  
Jedriličarski klub Endemi / 2011 / www.yc-endemi.com
Web hosting centar Zagreb
studio BOJA, studio za dizajn