Jedriličarski klub Endemi / JK Endemi Sailing Team  
početna stranica / Jedriličarski klub Endemi / YC Endemi Sailing Team     informacije o Jedriličarskom klubu Endemi     J.K. Endemi Sailing Team     škola jedrenja     popis regata     rezultati     multimedija: foto & video     kontaktirajte nas     press cut / što pišu o nama
 
 
 
Škola jedrenja / Jedriličarski klub Endemi
JK Endemi Sailing Team
 
 
 
Jedriličarski klub Endemi na Facebooku!! sailing school / sailing team endemi
 

Uvod u Školu jedrenja

 
 
Hrvatska se kao dio mediterana ubraja u zemlje koje imaju bogatu pomorsku povijest i tradiciju, pa tako i samog jedrenja. Sami počeci jedrenja u Hrvatskoj datiraju još iz kraja 19. stoljeća kada su se počeli osnivati prvi jedriličarski klubovi, a danas Hrvatska ima vrhunske jedriličare koji u raznim klasama osvajaju odlične rezultate u Hrvatskoj i Svijetu.


Naša namjera je promoviranje jedrenja s naglaskom na rekreaciju i zabavu, te potaknuti ljude da u što većem broju isprobaju ovaj krasan sport. U suradnji sa profesionalnim jedriličarima, skiperima i profesorima Kineziologije nastojimo pružiti maksimalno kvalitetnu uslugu kroz naš edukativni program.


Program škola jedrenja i obuka skipera osmisli smo na način da polaznicima bude što zanimljivije i pristupačnije.


Ciljevi škole jedrenja su: da na što kvalitetniji način polaznici nauče i savladaju određeni program, stvoriti timski duh između polaznika, upoznati ih sa dnevnim zadacima, organizacijom na brodu. Ukratko, upoznati polaznike sa načinom života na brodu.


Uz predviđeni edukativni program, želja nam je također upoznati polaznike s lokalnim pričama i mjestima koje ćemo posjetiti, tako da na kraju tečaja polaznici ponesu sa sobom jedno nezaboravno i bogato iskustvo.
 
 
 
 

Osnovni jedriličarski tečaj

 
 
Cilj tečaja je metodičkim pristupom upoznati polaznike s osnovnim tehnikama jedrenja kroz teorijski i praktični dio nastave.


Teorijski dio obuhvaća, upoznavanje osnovnih termina vezanih uz jedrilicu i jedrenje, čitanje nautičkih karata, osnove metereologije, pravila izbjegavanje sudara, spašavanje čovjeka u moru i dr.


Praktični dio obuhvaća, manevriranje jedrilicom pomoću motora, pripremanje broda za jedrenje, jedrenje zadanim kursom, promjena smjera u vjetar i niz vjetar, kraćenje jedara te njihovo trimanje, rukovanje konopima, izrađivanje čvorova i dr.


Cjelokupni program traje sedam dana. Tečaj će biti sniman digitalnom video kamerom kako bi što kvalitetnije pratili i analizirali trenažni rad i kako bi što uspješnije eliminirali pogreške.
 
 
 
 

Vikend tečaj

 
 
Cilj je u dva dana, kroz intezivan program jedrenja obučiti polaznike da savladaju osnovne vještine i znanja iz jedrenja.


Program obuhvaća, teorijski i praktični dio nastave (meteorologija, nautičke karte, o jedrilicama općenito, manevriranje motorom, jedrenje zadanim kursom, promjena smjera u vjetar i niz vjetar..). Uči o se organizaciji života na brodu, daje se prilika da se polaznici iskažu u kulinarskim sposobnostima.


Tečaj će biti sniman digitalnom video kamerom kako bi što kvalitetnije pratili i analizirali trenažni rad i kako bi što uspješnije eliminirali pogreške.
 
 
 
 
 
 
 
najnovije vijesti
 
najava > Karnevalska regata > 28.2.2014
fotogalerija > regata ORCi 2013.
rezultati sa regate Sv. Stošije 2014.
 
 
multimedija: foto & video
 
Videogalerija JK Endemi
 videogalerija Jedriličarskog kluba Endemi
 
 
Fotogalerija JK Endemi
       
Impresion Sailing Week 2012. Impresion Sailing Week 2012. Impresion Sailing Week 2012. Triple race Primošten 2012.
 
vremenska prognoza
 
Prognoza vremena za pomorce / DHMZ - Državni hidrometereološki zavod Weather On Line
Windfinder - Real time wind and weather reports / for Croatia, Slovenia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro WindGURU: Weather forecasts for windsurfing, kitesurfing and other wind related sports
 
pretražite stranicu www.yc-endemi.com
 
.. molimo pričekajte trenutak ..
 
J.K. Endemi na Facebooku!
 
 
 
JK Endemi Sailing team
 
linkovi, prijateljske stranice, korisne poveznice
 
Sailing Anarchy / Where The Status Quo Blows Royal Ocean Racing Club / RORC
International sailing federation / ISAF Hrvatski jedriličarski savez / HJS
 
skipper drill / come and sail with us all year  
Jedriličarski klub Endemi / 2011 / www.yc-endemi.com
Web hosting centar Zagreb
studio BOJA, studio za dizajn